Algemene Voorwaarden

Mariska Scholtens Fotografie

Hoi, dit zijn mijn algemene voorwaarden. Of te wel; afspraken die ik met je maak als je een fotoshoot boekt. Saai, en hopelijk hoeven we hier niet naar te kijken, maar mocht het nodig zijn dan hebben we iets om op terug te vallen. Boek je een fotoshoot bij mij? Dan ga je automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden.

1. Toepassing
De algemene voorwaarden gelden vanaf het moment dat een opdracht is ingepland en is bevestigd door jou en mij.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten, afspraken en al het beeldmateriaal van Mariska Scholtens Fotografie.

2. Offerte
Het aanvragen van een offerte of informatie is geheel vrijblijvend.
Wanneer we allebei een datum voor een fotoshoot hebben bevestigd is de fotoshoot definitief geboekt.

3. Betalen
Ik stuur een factuur. De factuur moet binnen 14 dagen worden betaald.
Betaal je niet binnen 14 dagen? Dan kan ik de factuur verhogen met rente van 2% van het factuurbedrag.
We maken afspraken over de opdracht en de bijbehorende kosten. Maak ik meer kosten die noodzakelijk waren voor de opdracht, zoals parkeerkosten, of op jouw vraag extra uren fotografie, dan bereken ik deze kosten aan je door.
Reiskosten buiten de Noordoostpolder zijn niet inbegrepen bij de vaste prijs.
Cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig. Cadeaubonnen kunnen niet worden omgezet in contant geld.

4. De opdracht
We maken afspraken over de opdracht en de wensen die je hebt. Komt er daarna informatie die het uitvoeren van de opdracht onaanvaardbaar maakt voor mij, dan kan ik de opdracht weigeren.
Heb je specifieke wensen die belangrijk zijn voor het uitvoeren van de opdracht? Zorg dat we die tijdig voor de opdracht met elkaar afstemmen.
Ik voer de opdracht uit naar eigen technisch en creatief inzicht. Ik probeer daarbij tegemoet te komen aan jouw specifieke wensen.

5. Beeldmateriaal
Ik bewerk de foto’s na. Ik doe dat in de stijl die je van mij gewend bent. Ik maak daarin de keuze of een foto in kleur of in zwart wit wordt bewerkt. Ik ben je niet verplicht de foto’s voor je om te zetten in zwart wit of andersom.
Ik lever een zelfgekozen selectie aan je. Hier heb je geen invloed op.
Ik lever geen ruwe beelden (RAW).
We maken afspraken over de levertijd. Hebben we geen expliciete afspraken gemaakt? Mijn uitgangspunt is dat ik elke fotoshoot binnen 3 weken oplever.
Je mag de foto’s die ik in jouw opdracht heb gemaakt gebruiken voor eigen gebruik. Dat betekent dat je de foto’s voor eigen gebruik mag afdrukken, publiceren of uitdelen. De digitale bestanden mag je delen met familie en vrienden en op sociale media zetten. Zet je ze op sociale media? Vermeld dan mijn naam ‘Mariska Scholtens Fotografie’ en/of mijn website www.mariskascholtens.nl.
Je mag de foto’s niet doorverkopen.
Je mag de foto’s alleen insturen voor een fotowedstrijd als ik daar toestemming voor heb gegeven.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het bewaren van de digitale bestanden. Ik bewaar de foto’s minimaal 2 maanden.
Ik mag de foto’s gebruiken voor mijn eigen promotie. Waaronder bijvoorbeeld mijn website en blog, portfolio, sociale media, in drukwerk en als inzending voor wedstrijden.

6. Klachten
Ik hoop van niet, maar het kan zijn dat je niet tevreden bent. Heb je een klacht? Meld dit dan binnen 10 dagen schriftelijk of per mail aan mij. We zoeken dan samen naar een passende oplossing!

7. Ziekte, overmacht en eventuele annuleringen
Het kan gebeuren dat ik de fotoshoot moet annuleren, bijvoorbeeld door overmacht (alle oorzaken waar ik geen invloed op heb, denk aan ziekte). Ik vertel je dit zo snel mogelijk!
We bespreken samen de beste oplossing:
- We kunnen een nieuwe datum plannen.
- Ik kan een collega-fotograaf vragen om de fotoshoot over te nemen indien mogelijk.
- Je hebt de mogelijkheid om de afspraken te ontbinden.
Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele schade door mijn afwezigheid door overmacht.
Heb je al een aanbetaling gedaan? Dan betaal ik je de kosten terug voor het deel van de afspraak dat ik niet heb kunnen uitvoeren.

Is het heel slecht of donker weer? Dan wordt de fotoshoot verplaatst. We hebben hier uiterlijk op de ochtend van de shoot contact over. Ik overleg met je over een geschikte nieuwe datum.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij de fotoshoot wilt verplaatsen. Laat me dat dan zo snel mogelijk weten. Dan kijken we naar een alternatieve datum.
Wil je de afspraken annuleren? Dat kan tot 48 uur van te voren kosteloos. Hierna breng ik 50% van de kosten in rekening.

8. Auteursrecht
Het auteursrecht op alle foto’s berust bij mij (wettelijk). Je mag de foto’s niet bewerken. Hieronder valt het bijsnijden, omzetten naar zwart-wit, kleureffecten toepassen (filters) of het eventuele logo verwijderen. Doe je dit wel? Dan heb ik het recht om kosten bij je in rekening te brengen.

Wat is je vraag?
telefoonnummer
Email
Naam

BEDANKT!

IK HEB JE BERICHT ONTVANGEN!
IK NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT MET JE OP.

Contact